Surroundsysteem HX906SX

LG toonde op elektronicabeurs IFA in Berlijn een nieuw surroundsysteem dat geluid niet alleen vanaf de zijkanten van een ruimte naar het midden stuurt, maar ook naar boven. Volgens LG zorgt de nieuwe technologie voor een ‘deken van geluid’.

De bewuste set, de HX906SX, is niet het eerste surroundsysteem waarbij deze technologie gebruikt is, maar het systeem vormt wel de Europese primeur van LG’s ‘Upright 3D Speaker’-techniek.

Het systeem voorziet in een subwoofer, een centerspeaker, een versterker die ook als 3D-blu-rayspeler functioneert en vier satellietlluidsprekers. De satellieten hebben naast de gewone drivers ook een extra driver die omhoog is gericht. Die stuurt het geluid uit de speakers de lucht in, met de bedoeling dat de luisteraar van alle kanten wordt getrakteerd op het geluid uit films, games en televisie-uitzendingen.

Door de toevoeging van vier extra drivers, meent LG niet van een 5.1-, maar van een 9.1-kanaals surroundset te kunnen spreken. De set komt eind september op de markt en heeft een adviesprijs van 499 euro. Er verschijnen ook uitvoeringen met vloerstaande luidsprekers (afgebeeld) in plaats van compacte satellieten.