Revo komt met zuilvormige internetradio

Hifiproducent Revo introduceert de K2, een nieuwe internetradio met een opvallende zuilvorm. Naast allerlei radiostreams speelt het apparaat ook muziek en films van Apple-apparaten af via een ingebouwd dock.

De K2 is een kolom van aluminium en rubber, en kan volgens Revo een groot aantal radioformaten ontvangen en uitzenden, waaronder DAB, DAB+, fm en internetradio. Daarnaast is het mogelijk om volledige audio- en videobestanden van iPods, iPhones en iPads af te spelen, online muziekdiensten te gebruiken en draadloos muziek te streamen vanaf Windows- en Mac-pc’s.

Ondanks zijn afwijkende vorm, zou de K2 een vol, kamervullend geluid leveren. Het apparaat geeft informatie over afgespeelde streams en nummers weer op een ingebouwd oled-scherm. Videobeelden kunnen worden afgespeeld op een extern scherm, via een composietvideoaansluiting. Ook is er een aansluiting aanwezig voor andere afspeelapparaten.

De K2 kan worden bediend met de meegeleverde afstandsbediening, maar bezitters van een iPad, iPhone of iPod touch kunnen ook een app downloaden om de muziekzuil daarmee te bedienen. Het apparaat komt eind oktober uit in Nederland en zal zo’n 360 euro kosten.