Mobiel betaalsysteem Google Wallet geïntroduceerd

Google heeft donderdag een nieuw betaalsysteem geïntroduceerd: Google Wallet. Deze app zorgt ervoor dat gebruikers hun smartphone als portemonnee kunnen gebruiken.

Google Wallet is gemaakt in samenwerking met Mastercard, Citi, First Data en Sprint. Zoals verwacht wordt hiervoor gebruik gemaakt van near-field communication (NFC, de techniek waardoor apparaten draadloos bepaalde informatie kunnen versturen en ontvangen over een afstand van ruim tien centimeter.

Met de telefoon kan men overal betalen waar MasterCard PayPass geaccepteerd wordt. Ook is het mogelijk om naast creditcards, ook cadeaubonnen en bepaalde aanbiedingen (met Google Offers) te gebruiken via Google Wallet.

Vliegreizen

Het is de bedoeling dat in de toekomst ook instapkaarten voor vliegreizen, sleutels en identiteitsgegevens opgeslagen kunnen worden.

“Omdat Google Wallet een mobiele applicatie is, kan het meer dan een normale portemonnee”, vermeldt Google op zijn blog. “Alle normale zaken die je in een portemonnee bewaart, kan Google Wallet ook bewaren, maar dan zonder de beperkte opslagruimte.”

Testfase

Google Wallet zit nog in de testfase, maar verwacht wordt dat de app snel op de markt zal komen. Voorlopig zal Google Wallet alleen op de Nexus S 4G beschikbaar zijn, maar in de toekomst wordt de dienst uitgebreid naar meerdere smartphones.

Verder zal de dienst alleen nog in de Verenigde Staten te gebruiken zijn. Winkelketens als Foot Locker, Macy’s en Subway geven aan hun medewerking te verlenen.