Microsoft komt met 7 inch Xbox Surface-tablet

Microsoft werkt aan nog een eigen tablet. De Xbox Surface richt zich specifiek op games en heeft een 7 inch scherm.

Dat weet technologiewebsite The Verge te melden op basis van anonieme bronnen.

De specificities van een dergelijk apparaat lekten eerder al uit. De bronnen bevestigen nu dat er aan de tablet gewerkt wordt.

De Xbox Surface heeft dus een kleiner 7 inch scherm dan zijn grote broer die sinds oktober in onder meer de Verenigde Staten te koop is. De Surface-tablet was een grote stap voor Microsoft omdat het softwarebedrijf ook de hardware zelf ontwikkeld heeft.

Gamen

De kleinere Surface zal zich specifiek gaan richten op gamen en zou moeten gaan draaien op een ARM-chip van Texas Instruments. De resolutie van het apparaat moet uitkomen op 1280×720 pixels.

Volgens The Verge draait er geen volledige versie van Windows op de Surface. De tablet zou gaan beschikken over aangepaste software die wederom gericht is op gamen.

De originele Surface is in het geheim geproduceerd zonder dat de hardwarepartners daar iets van wisten. Microsoft concurreert met de Surfacer dan ook met partners als Acer, HP en Asus. Volgens de bronnen wordt de kleinere Surface in dezelfde fabriek geproduceerd. Wanneer de tablet te koop moet zijn, is niet bekend.

Eigen hardware

Er gaan ook geruchten over een eigen smartphone van Microsoft. Dat betekent dat het bedrijf naast de Xbox en Surface-tablet nog meer eigen hardware gaat maken. Een flinke verandering in de bedrijfsstrategie. CEO Steve Ballmer ontkende onlangs nog dat Microsoft een model zoals dat van Apple gaat overnemen.