Meer Windowstablets dan Playbooks verkocht

Er worden meer Windowstablets verkocht dan Playbooks van Blackberrymaker RIM. Dit ondanks het feit dat Microsoft nog geen besturingssysteem speciaal voor tablets heeft gelanceerd.

Dat schrijft Reuters donderdag.

RIM lanceerde de Playbook in april. De tablet draait op QNX-software die kon rekenen op positieve commentaren. Het apparaat zelf, en dan vooral de verplichte koppeling met een Blackberry om van alle functies gebruik te kunnen maken, werd echter minder positief ontvangen.

Windows

Microsoft werkt momenteel nog aan een Windowsversie speciaal geschikt voor tablets, maar toch heeft het bedrijf in het tweede kwartaal een aandeel van 4,6 procent op de tabletmarkt weten te behalen. De Playbook is goed voor 3,3 procent.

De iPad van Apple is verreweg de meest verkochte tablet in de tweede kwartaal met 61,3 procent van de markt, gevolgd door Androidtablets met 30 procent. Een jaar geleden verkocht Apple nog 94,3 procent van alle tablets.

De gegevens zijn afkomstig van Strategy Analytics. De percentages zijn opvallend omdat over het algemeen aangenomen wordt dat Apple een nog hoger percentage van de markt in handen heeft.