Lenovo-laptop

Lenovo komt begin dit jaar met een laptop die over een uitneembaar scherm beschikt. Dit scherm zal zonder zijn laptopbehuizing dienstdoen als tablet.

De hybride laptop – de IdeaPad U1 – en de meegeleverde LePad tablet hebben elk hun eigen hardware aan boord, zodat ze los van elkaar kunnen opereren. De tablet draait op Android 2.2, terwijl de laptop gebruikmaakt van Windows 7 en een Intel Core i5-processor.

De 10-inch tablet kan in de opening van de laptop worden geplaatst, waarna hij dienstdoet als HD-scherm. Haalt men de LePad uit zijn laptopnestje, dan heeft men een volwaardige tablet in handen, compleet met touchscreen, 1,3GHz-processor en 32GB aan opslagruimte.

De tablet beschikt verder over camera’s aan de voor- en achterkant, mobiel en draadloos internet, bluetooth, een usb-poort en hdmi-ingang. De LePad zal ook los verkrijgbaar zijn voor omgerekend 400 euro, terwijl er voor de combinatie van laptop en tablet omgerekend 1000 euro wordt gevraagd. Wanneer en voor welke prijs de tablet-laptopbundel in Nederland wordt uitgebracht, is nog niet bekend.