HTC nieuwe smartphones

Smartphonefabrikant HTC kondigde op telecombeurs Mobile World Congress vijf nieuwe mobieltjes aan. Het nieuwe aanbod bestaat uit twee Facebooktelefoons en drie updates van bestaande smartphones.

De opvolger van de HTC Incredible, de Incredible S, verschijnt in maart. Dit toestel krijgt twee camera’s: de camera voor op het toestel is bedoeld voor videobellen, terwijl de 8-megapixel camera achterop gebruikt kan worden voor het maken van foto’s en HD-films. Deze camera wordt bovendien vergezeld door twee ledflitsers. Ook is de Incredible S uitgerust met dlna-ondersteuning, om foto’s, muziek en video’s draadloos te delen met andere apparaten, zoals de tv. Het toestel krijgt een adviesprijs van 519 euro.

Een maandje later verschijnt de HTC Desire S. Deze opvolger van de HTC Desire heeft een 3,7-inch touchscreen en draait op Android. HTC belooft krachtige prestaties dankzij een 1GHz Snapdragon-processor. Ook de Desire S heeft twee camera’s aan boord, al blijft de achterste camera – die eveneens HD-filmpjes kan schieten – bij 5 megapixels. Bijzonder is het design: de smartphone is opgetrokken uit één stuk aluminium, waardoor het apparaat volgens HTC robuust aanvoelt. De Desire S moet zo’n 469 euro opbrengen.

In mei volgt het goedkopere broertje van de Desire S, de HTC Wildfire S. Deze tragere variant heeft eveneens een 5-megapixel achterop, maar moet het stellen zonder flitser en voorste camera. Het toestel heeft een 3,2-inch touchscreen en zal verkrijgbaar zijn in de kleuren paars, zwart en wit. De Wildfire S heeft een adviesprijs van 279 euro.

In juni en juli brengt HTC twee Facebooktelefoons uit, respectievelijk de ChaCha en de Salsa. Beide smartphones bieden direct vanuit hun systeemsoftware toegang tot Facebook, aparte software is daarvoor niet nodig. De toestellen hebben elk een 5-megapixel camera met ledflitser aan de achterkant en een tweede camera voorop voor voicechats.

De Salsa is een tikkeltje sneller dan de Chacha en heeft met zijn 3,4-inch touchscreen ook een iets groter scherm dan de ChaCha met zijn 2,6-inch aanraakpaneel. Daar staat tegenover dat de ChaCha ook een fysiek qwertytoetsenbord aan boord heeft. De ChaCha is vanaf juni verkrijgbaar voor 299 euro, terwijl de Salsa een maandje later voor 369 euro te koop is.