Eerste ultrabook voor Dell

Ook computerfabikant Dell heeft in Las Vegas zijn eerste ultrabook gepresenteerd. De XPS 13 is een dun (18 mm) apparaat dat voorzien is van een Intel Core i5-processor, tot 4GB geheugen en 128 GB opslagcapaciteit.

Dell XPS 13 Ultrabook Fotoserie

De ultrabook weegt 1,365 kg en draait op Windows 7. De Dell XPS 13 is de kleinste laptop in XPS-lijn van het bedrijf. Dell noemt het apparaat de “meest compacte ultrabook” onder de13-inch modellen, omdat het scherm in een kleine behuizing is geplaatst.

Vergeleken met andere ultrabooks heeft het apparaat minder aansluitingen. De laptop beschikt over een usb 2.0-poort, een usb 3.0-poort, een mini-DisplayPort en een audio-in- en uitgang

Batterij

De XPS 13 heeft volgens Dell een batterijduur van 8 uur en met Intel Rapid Start Technologie ontwaakt de ultrabook binnen een paar seconden. Verder is het apparaat uitgerust met onder andere een backlit-toetsenbord.

De ultrabook moet in februari verkrijgbaar zijn en de verwachte adviesprijs is 999 dollar.

Toshiba

Toshiba toonde dinsdag een goedkopere ultrabook met een adviesprijs van 799 dollar. Dit model, de Satellite, krijgt een 14-inch scherm en Ivy Bridge-processors. Wat betreft poorten wordt Dell overtroffen door Toshiba met drie usb 2.0-ingangen en één usb 3.0-poort. Daarnaast heeft het apparaat een hdmi-uitgang.

Voor een ultrabook is de Satellite echter wel wat dik. Met 19,8 millimeter is het nog steeds een dunne laptop, maar wel de dikste in dit segment.