Bose introduceert nieuwe computerspeakers

Speaker- en hoofdtelefoonfabrikant Bose introduceerde maandag zijn vijfde speakersysteem voor de pc. De Companion 20 bestaat uit twee luidsprekers die volgens Bose uiteraard een verbluffend geluid leveren, vanzelfsprekend voorzien van een net zo verbluffend prijskaartje.

Het nieuwe luidsprekersysteem bestaat uit twee speakers, zonder een losse subwoofer. De luidsprekers zijn aan te sluiten op pc of laptop. Via een bedraad afstandsbedieninkje kan men het volume regelen. Deze bediening biedt ook een extra aansluiting voor tablets en smartphones, en een uitgang voor koptelefoons.

Bose stelt dat het Companion 20-systeem is uitgerust met een nieuwe driver om ‘muziek te reproduceren over het volledige frequentiebereik’. Het resultaat is een ‘ruimtelijk’ geluid met ‘veel detail’, aldus Bose, terwijl de compacte speakers ‘diepe lage tonen’ zouden laten horen.

De nieuwe computerspeakers zijn verkrijgbaar in een zilveren kleurtje. De prijs bedraagt 249 euro, wat een flink bedrag lijkt voor een paar pc-boxen.